Våra Lagotto Romagnolo

Smillah

Smillah är våran första lagotto. Vi köpte henne i dec 04 från en familj i Smedby. Hon kom som en julklapp till familjen då ingen av barnen visste att vi köpt hund. Smillah hette egentilgen Smulan, men namnet Smillah fick hon genom att vi tog alla i familjens begynelsebokstäver och blandade ihop (Håkan,Ingela,Maja,Lisa,Svante,Stina,Herta).
Smillah var en typisk lagotto, i både sett och utseende. Hon var helt brun och hadde en väldigt bra pälskvalité med fina lockar. Hon var höftledsröntgade med grad A, vilket är den bästa bedömningen. Hon var även ögonlyst u.a. Smillah var utställd vid några gånger och har då fått beröm för sitt fina huvud.
Hon var lugn och trygg och älskade sin familj, precis som en lagotto ska. Smillah var resaverad mot nya människor och hundar, hon gick hellre undan än att kasta sig fram till första bästa, detta är också typiskt lagotton. Hon älskade att gosa, samt att bada som var hennes stora passion!
På hösten 07 så parade vi Smillah med en hane vid namn Magic storm's Astore di romagna (Roffe) vilket resulterade i 5 små underbara valpar ( se under godiskullen). En av valparna ,Pimpim-Ess, behöll vi( se nedan).
Tyvärr fick Smillah flytta till hund-himlen oktober 2012 men kommer alltid att finnas i våra hjärtan.

Smillah
e. Such st Druno's Destro  u. Mathoaka's Dorset Lady

 

Pimpim-Ess


Pimpim är våran egen uppfödning, hon är en av valparna som Smillah fick den 9 nov. 2007.
Hon föddes som nr.1 i kullen på sammanlagt 5 valpar. 2 tikar och 3 hanar blev de, där Pimpim var den enda som var vit med bruna fläckar, de andra var helt bruna eller bruna med vita tecken.
Pimpim är en pigg och glad av en lite smäckrare typ av Lagotto än sin mamma, hon är väldigt lik sin pappa Roffe! Hon älskar att vara med och är en lika stor gosebjörn som sin mamma. 
Pimpim är höftledsröntgad med grad A och även ögonlyst u.a . 

 Pimpim som liten valp :)

Pimpim
e.Magic storm's Astore di romagna  u.Smulan

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)